luni, 2 februarie 2015

Hai sa zambim!

   

Hai sa zambim, toti, avem o gramada de motive, tot ce vezi cu ochii este un motiv pentru care sa zambesti, pentru care sa speri, pentru care sa fi fericit, viata asta e atat de minunata, nu conteaza ca afara ninge, ploaie, pe jos e fleasca sau ca e frig, nu conteaza ca ceea ce vezi e urat, conteaza ca pana si ceea ce consideri tu urat face parte din viata ta frumoasa, de care trebuie sa te bucuri din plin, ai doar una, foloseste-o la maxim, abuzeaza de ea, zambeste.
      Zambetul este o expresie fizica a fericirii, o expresie vizibila a ceea ce te face sa simti in tine nevoia de a schita o emotie, emotia fericirii, zambetul, foloseste acest zambet cat mai mult si chiar daca esti trist uneori, cauta motive pentru care sa fi fericit, cauta motive, creeaza-ti motive, fa la randul tau pe cineva sa zambeasca, fa o mutra amuzanta, spune-i gluma, arata-i cat de frumoasa este viata, fi cel care invata oamenii sa zambeasca, macar o secunda, pentru ca recompensa pe care o vei primii va dura mult mai mult decat o secunda, iti va oferii satisfactia de care ai nevoie, satisfactia care elimina orice urma de tristete.
       Cum ar arata lumea daca fiecare am zambii? Ar fi o lume plina de nebuni, dar acesti nebuni sunt oameni, iar acesti oameni sunt fericiti, dominati de sentimentul care ii face sa zambeasca. Cum ar fi daca nu ar mai exista ura? Cum ar fi daca nimic rau nu ar mai exista? Prea perfect, lumea e foarte minunata asa cum e, nu trebuie sa lasi diverse incidente sa te marcheze, totul e trecator, fi fericit, soarele va mai rasarii multi ani de acum inainte, multe secole, bucura-te de natura, de lume, de cea pe care o ai langa tine, de cel pe care-l iubesti.
     Schimba-te, schimba-te de haine, devino un al om, lasa trecutul trecutului, ce a fost, a fost, ce va fi, va urma, gandeste-te ca greselile pe care le-ai facut, nu le vei mai face, gandeste-te ca tot ce ai visat poate sa devina realitate, fi plin de speranta, o mica rana doare prea putin, o gresela de moment, nu are de ce sa strice un intreg viitor, fi destept, cazi in genunchi si te ridic, ce mare barnza? Te-ai julit? Trece, fi fericit.
      Prea mult pesimism, lasa zambetul sa te ghideze, atunci cnad gandesti pozitiv, atunci cand esti fericit, totul merge bine, pentru tot exista o rezolvare, problemele nu mai exista, e o lume total diferita, e lumea ta, lumea de dincolo de zambet. Cum sa nu zambesti cand te gandesti cate posibilitati ai si dintr-odata spui ''Imi iubesc viata!'' , trebuie sa zambesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu