duminică, 10 aprilie 2016

Text fericirea aspiratie fundamentala a omului

       In opinia mea, fericirea este unica emotie umana spre care fiecare om aspira, aceasta emotie find apogeul placerii si a binelui, fericirea reprezinta ansamblul tuturor emotiilor cu caracter definit ca parte pozitiva de aceea fiecare persoana are o aspiratie comuna, fericirea. Acest sentiment poate fi de lunga durata sau de scurta durata, totul depinde de capacitatea omului de a pretuii si de a intretine aceasta emotie prin imbogatirea vietii ei prin fapte pozitive, prelungitoare. Ne nastem cu scopul zilnic de a zambii, de a fi fericiti si murim cu acelasi scop, de a fi fericiti.
       In primul rand, fericirea este o aspiratie comuna tuturor celor care creeaza rasa umana pentru ca este singura emotie, sentiment, care iti expune atat de multe orizonturi spre lumi atat de insorite si pline de culoare, nimeni si nimic nu iti poate oferii un termen fix pentru momentul in care totul poate sa ia capat. Asadar, aceasta aspiratie pe care multi o considera scopul corect in viata poate fi si rea, deoarece dependenta de acele momente creeaza un sevraj care iti incetoseaza gandul si fiecare actiune este una negandita si regasita in randul celor care determina omul spre pacat.
       In al doilea rand, fericirea pentru a fi prezenta in viata ta trebuie sa fie o actiune inopinanta, fara constinta, aceasta apare pur si simplu atunci cand te astepti mai putin, fara premeditare, totul depinde de faptele pe care tu le faci pentru buna-starea ta si a celor din jurul tau. Viata fara motivatie, este ca o masina fara motor, la fel sta treaba si cu emotia de fericire, daca nu ai trai-o macar o singura data pe zi, atunci nu ai mai avea un scop sau nu ai premedita la a face ceva bun pentru a fi recompensat cu ceva si mai bun, premiul suprem, fericirea.
       In concluzie, fercirea de o viata nu exista, tot ceea la ce putem spera este mila destinului spre a ne oferii tot ce e mai buna si la un pret cat mai mic, fiind ca totul e scump in lumea asta si uneori ne vindem sufletele doar pentru a ciupi putin din coltul a ceva netrupesc, o emotie ca un miraj. Desavarsesteti viata si uita ca tot ceea ce faci este cu un scop.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu