duminică, 22 februarie 2015

Degeaba alergi după fericire !

                 
             

In ziua de astazi toata lumea asculta melodia: ,,Si ingerii au demonii lor”. Intradevar, ca Bittman are dreptatea lui cand spune ca “ Si nu ma iubi, decat de vei afla ce se intampla acum in viata mea, sa intelegi ca tu esti linistea ! ” , ehh . Nu discutam acum despre muzica, chit ca eu sunt mai mult de partea lui Nane . Doamne, baiatul asta are o splendoare in el de neinchipuit. In orice vers ii pot da dreptate. Hahahahaa !

 Revenind la subiect .. ce parere aveti voi despre fericirea in sine ? Hmmm.. Cineva (special) imi spunea ceva.. despre o stea. Nu voi uita acea stea. Pentru mine fericirea insemna si inseamna acea stea. Multi dintre noi dorim tot ce e mai frumos, siropos, luminat de pe lumea asta sa existe intre noi si persoana iubita. Hai sa va spun un mic truc. Odata ce veti fi inabusiti de dragoste si lumina, veti pleca. Chiar voi , da voi , cei care cerseati asta. Neraspunzand la intrebarea “de ce?” . Raspunsul se afla in problema..odata ce peste tot e lumina, devine monoton, plictisitor. Lipseste aventura. Asa ca plecati si o cautati in alta partea. In acea parte e posibil sa existe doar aventura si nu si dragoste. Nici asta nu va convine. Totul trebuie sa fie in balanta si nu gasiti persoana potrivita, cautati disperati si orbi dupa fericire, dupa aventura, dupa iubire. Cautati fericirea in paturi reci si murdare. O cautati in alcool si narcotice, cele mai fine. Alergati kilometrii intregi dupa liniste si surasul zorilor linistitori de dimineata. Sfasiati ochii cenusii , rupeti draperiile sufletului, calcati in picioare increderea buzelor si fumati cu pofta dorinta si bunatatea pana cand totul devine scrum.
      Asta e cautarea. Aceasta vine din ura deplina, din sufletul nostru gol si pustiu. Ne oprim si asteptam. In fiecare secunda simtim gustul amar al lacrimilor dulci. O fericire vine, alta pleaca. Una ramane, alta se zbate in neconstiinta. Zambesti fals ! Uita-te la tine ! Ridica oglinda si uita-te la tine! Se vede in ochii tai, care se inchid la culoare in fiecare secunda a amarului. Iti e dor de soare? Fugi si prinde-l ! Inhata-l in maini, cu toata puterea ta. Da-I doua palme si trezeste-l . Fa-l sa straluceasca mai tare ca niciodata.
      E imposibil ? Nimic nu e imposibil. Spune-I ce simti cu adevarat. Nici acum nu straluceste ? Saruta-l ! Arde? Imbratiseaza-l ! Ti-a ars pielea. Asa apar cicatricele. Sunt mari si urate. Arata hain. Straluceste o raza, e cea mai dulce raza. O astepti pe urmatoarea, urmatoarea, urmatoarea. Astepti . Speri. Si in final ... se stinge ! Dispare si ultima raza, iar tu ramai. Chiar daca ai vrea sa dispari cu tot cu raza ta dulce, ramai…














By Sarah Petrica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu