In opinia mea, cinstea este o caracteristica importanta a convietuirii in norme corecte si pozitive, aceasta ajuta la formarea de legaturi interumane bazate pe corectitudine si o buna convietuire alaturi de societate prin valorile ei. Cinstea are rolul de a echilibra valorile bune care sunt indeplinite si cel mai important ajuta la formarea unui aspect de caracter general pentru cei care te analizeaza si vad in tine o posibila oportunitate, vad in tine un om corect.
In primul rand, cinstea pentru un om reprezinta momentele din viata cand iei in calcul toate posibilitatile, dar alegi calea corecta, adica cinstea, nu cauti solutie de mijloc intre minciuna si adevar, ci alegi adevarul pur si il pui la inaintare, oferi ceea ce trebuie, chiar daca acest adevar sau aceasta probitate nu e chiar lucrul care ii face pe oamenii din jur sa fie fericiti. In valorile normale, un om ar trebuii sa fie acelasi, sa fie fericit, sa fie impacat cu gandul ca a primit ceea ce merita, adica sa nu aiba o oarecare pasivitate fata de adevar, pur si simplu sa-l accepte si sa mearga mai departe.
In al doilea rand, corectitudinea este una dintre cele mai mari si mai importante valori umane pentru ca alaturi de aceasta oferim o perspectiva asupra actiunilor noastre vazute de altii si ne conturam caracterul pe baza unor procese mentale care ne dezvolta cultura si abilitatile de comunicare in societate. Pana la urma cinstea este un caracter indispensabil, alegerea apartine protagonistului in functie de situatie, putem sa adoptam aceasta motiune votata de normele corecte ale convietuirii sau sa o negam.
In concluzie, cinstea e calea catre reusita, avem nevoie sa o folosim, deci sa o folosim, aduce caractere pozitive in viata noastra si da un sens bun comportamentului, caci un om corect e greu de gasit astazi, asa ca fiecare putem sa devenim primul om foarte corect, foarte cinstit. Cinste celor care sunt cinstiti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu