duminică, 10 aprilie 2016

Text pastrarea valorilor nationale intr-o epoca a globalizarii

       In opinia mea, este foarte important sa ne pastram valorile nationale intr-o epoca in care fiecare stire incepe cu unica tema a globalizarii mondiale. Valorile nationale trebuie pastrate si intretinute deoarece aceasta epoca a globalizarii distruge orice urma a culturii si istoriei unui popor in schimbul a creeari unui viitor atat de nesigur.
       In primul rand, valorile nationale constituie radacina unui popor, acestea nu trebuie inlaturate niciodata din cadrul unui orizont cultural si istoric propriu, globalizarea incearca adunarea si oarecum, distrugerea nationalitatii unui popor, astfel trebuie sa ne impunem semenilor nostri de acelasi neam o metoda de reformulare a contextului prin care neamul a devenit ceea ce este astazi.
      In al doilea rand, globalizarea nu este o practica negativa, insa partea proasta este ca in incercarea de a intenta o fraternitate intre toate popoarele valorile nationale devin unele comune tuturor si doar ceea ce este considerat esential va fi pastrat, tocmai de aceea este important ca valorile nationale sa fie pastrate si protejate pentru ca reprezinta definita proprie si unica a unui neam care s-a format si va continua sa existe datorita convietuirii in norme corecte.

       In concluzie, valorile nationale trebuie sa fie delimitate total de orice pratica a globalizarii si pastrate ca sursa de inspiratie si sursa principala de imbogatire a propriului sentiment de patriotism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu