duminică, 10 aprilie 2016

Text rolul scrierilor memorialistice

       Din punctul meu de vedere, scrierile memorialistice au rol distinctiv fata de toate celelalte scrieri cu caracter de amintire, aceste scrieri memorialistice constituie baza, esenta unor fapte si trairi sau locuri pe care le desavarsesti prin scris ca baza spre rememorarea acestora ca amintiri din trecut si recrearea spatiilor istorice.
        In primul rand, aceste redactari de tip memorialist au ca scop principal recrearea unor spatii istorie sau a unei epoci, actiunile si locurile find relatate in mare parte in detaliu, continutul find structurat si plasat in trecut si prezinta caracter predispus retrairii interioare prin citire si transpunere imaginativa.
        In al doilea rand, in mare parte, memorialele scrise depun marturie fata de vremuri apuse sau despre diferite personaje care au influentat spatii istorice sau epoci, acestea punand baza unei coloane a relatarii faptelor si asezarilor. Rolul lor este definit ca important in functie de actiunile care sunt relatate si insemnatatea lor fata de contextul contemporan.
        In concluzie, suma tuturor scrierilor reprezinta o valoare de neestimat asupra societatii umane prezente, tot ceea ce detinem astazi in literatura se datoreaza definitivarii unor aspecte in trecut, astfel scrierile memorialiste sunt importante deoarece creeaza un contur asupra prezentului si viitorului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu