duminică, 10 aprilie 2016

Text rolul invataturii in viata unui adolescent

       In opinia mea, invataturile reprezinta principalul cadru didactic prin care adolescentii acumuleaza si primesc informatii esentiale care desavarsesc cultura generala si clasificarea coerenta a informatiilor adunate. Invataturile pot fi de mai multe tipuri, acestea pornind de la invataturi cotidiene, adica cele pe care le acumulezi cu o foarte mare usurinta si cele semnificative, adica cele care reprezinta un punct de cotitura si un target pentru dezvoltarea imaginii asupra vietii.
       In primul rand, invataturile in viata unui adolescent sunt importante,aceasta etapa a caracterului si fizionomiei umane pun la zid toate laturile adolescentului, deoarece este etapa care se situeaza intre copilarie si maturitate, copilaria insemnand o perioada in care principala ta preocupare este strict esentialul, cum ar fi, cititul, scrisul, igiena si multe altele, iar maturitatea insemnand preluarea unei responsabilitati proprii, impunerea unor reguli de respectat si trairea independeta incadrata in normele societatii.
       In al doilea rand, lumea contemporana pune bazele invataturilor tot mai mult pe seama sistemului educational, care in cele mai multe situatii dezamageste adolescentul, pentru acesta o invatatura care sa-l pregateasca pentru maturitate trebuie sa fie una corecta si acumulata prin perseverenta acestuia si a societatii educative.
       In concluzie, adolescentul trebuie sa preia informatia invataturii ca o forma educativa pozitiva impusa intr-un mod relaxant si acceptabil pentru caracterul desavarsit acestei metode de invatare.




Un comentariu: