sâmbătă, 13 decembrie 2014

O lume plină de... Plină de tot.

             
                  Trebuie sa merg la scoala! Trebuie sa iau o decizie! Trebuie sa fiu mai atent! Acasa am probleme! La scoala am probleme! Nu am facut temele! Mi-e frica sa iubesc! Sunt talentat! Nimeni nu ma apreciaza! Ma bucur de persoanele din jurul meu... Si asa poate contiuna sirul gandurilor unui adolescent care traieste intr-o lume plina de... De cele mai multe ori ne gandim de ce existam... Care este scopul nostru in viata... Pe cine sa iubim si pe cine sa nu ranim... Ce rost are viata?!!! Ce rost au toate lucrurile?! De ce exista univers!? De ce exsita o planeta!? De ce? De ce? Si, iar de ce?!
                   Tot ceea ce ne cuprinde, tot ceea ce ne inconjoara, tot ceea ce se plimba dintr-un colt al pamantului in altul apoi odihneste in gandul nostru, lumea in care incercam sa supravietuim, lumea in care incercam sa salvam pe altii, o lume in care viata noastra este o poveste, noi fiind eroul principal, uneori acest erou triumfand alteori cazand in mocirla unui gol imens, in noroiul fara sens, sa fie o  lume plina de...  O lume in care ne nastem, traim cat ne este ingaduit, iar apoi ne inaltam in lumina sau cadem in intuneric. Faptele noastre sunt trecute in cartea vietii, o carte care in care si cel mai scurt moment este descris in mii de pagini, o carte care a fost scrisa dupa cum ai dictat, o carte care are puterea de a da cartile pe fata, de a arata tot ceea ce ai facut si de a da sentiinta finala.
                   Tu ce vei scrie in aceasta carte? Care va fi filmul tau?! Cum ai degand sa iti pui amprenta pe paginile albe? Ce vei folosi  pentru a scrie viata ta? Cerneala de aur? Noroi? Intuneric? Lumina? Aceasta lume iti va da o portie cat se poate de mare de incorectitudine, servita cu garnitura de probleme, un amestec piperat si amar de sentimente ranite, boala, grijuri, framantari,pierderi si asa mai departe. De cele mai multe ori am vrea ca realitatea sa fie doar un cosmar care sa il traim pret de cateva minute apoi sa ne trezim deranjati de lumina unei zile calduroase, o zi in care tot ce trebuie sa faci este sa nu te gandesti la nimic, pur si simplu sa simti fiecare moment, fiecare secunda sa nu fie irosita, fiecare moment sa aduca un zambet pe fetele celor din jurul tau. Am vrea ca visele frumoase sa devina realitate, iar daca in ceea ce exista gasim un strop de fericire am dori ca acest strop sa fie etern, sa nu se mai termine niciodata si nimeni sa nu ne judece pentru ceea ce facem. Ei bine, imi pare rau! deja visez cu ochii deschisi... Soarta noastra a fost hotarata inainte sa fi existat parintii nostri. Tot ceea ce facem pe pamant ne influenteaza eternitatea, ceea ce facem astazi ne influenteaza ziua de maine, totul se invarte intr-un cerc. Lumea este plina de...
                     Lumea este plina de tot, esti forțat sa te conectezi cu realitatea, sa lasi in urma fictiunea, visele si dorintele sa le poti indeplini, raul sa nu te doboare, ura sa nu te sece, iubirea sa nu te insele, sentimentele sa nu te pacaleasca, demnitatea si integritatea sa fie prezente in viata ta!
                      Lumea ta sa fie plina, plina de tot! sa inoti prin bucurii si greutati, iar atunci cand vei da socoteala pentru faptele tale, cartea pe care ai scris-o sa fie curata, ingrijita, imensa, groasa, frumoasa si plina de rost! Nu trai o viata intreaga in lumea aceasta fara vreun scop! Lumea ta plina de tot sa aiba in ea aceste cuvinte:  „ Semeni un gand culegi o fapta, semeni o fapta culegi un obicei, semeni un obicei culegi un caracter, semeni un caracter, culegi un destin!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu