sâmbătă, 6 decembrie 2014

Crăciunul în inima si stomacul sărac






               
  De abea astept sa vina craciunul! Voi primii ceva draguț sau ceva ce mi-am dorit foarte mult de la parintii mei, deoarece Moș Crăciun nu exista! ............. Acest craciun va fi unul foarte dureros pentru mine! Nu am o familie care sa imi incalzeasca inima in seara de ajun, ce sa mai spun de cadouri si brad si decoratii... Totul va fi ca in ceilalti ani... !
                     Acestea sunt doua sentimente care apar inainte de marea sarbatoare. Un suflet a fost foarte entuziasmat deoarece avea familie, prieteni, bunuri materiale, tot ce îi doarea inima. Celalalt nu avea pe nimeni si nimic... Poate era un copil sau un adolescent al strazii, îngheța de frig in fiecare zi de cand toamna isi scutura frunzele uscate, iar soarele se razbuna pe lumea aceasta rea indepartandu-se de pamant, lasand totul rece... Acest suflet a auzit despre cel ce aduce daruri, dari niciodata nu a avut parte de vreun dar, se uita la toate decoratiunile orasului cu o insetare nemaipomenita, inghițea în sec de fiecare data cand vedea bunatatile din vitrinele magazinului, iar ochii nu isi mai luau privirea de pe acadelele si dulciurile gustoase... În timp ce copilul statea in seara de craciun la masa îmbelșugată, gusta din placerile mancarurilor, a caldurii oferite de familie si de soba bine incalzita decorata cu acadele, se bucura de bradul verde si plin de globuri si betele nelipsit de bomboanele ducli. Tanarul strazii se bucura doar de incalzirea palmilor reci la un foc facut in centrul orasului, lacrimile îi inghetau obrajii rosii si reci, iar totul pentru el insemna frig, durere, suferinta, un oras plin de galagie, un șanț rece pentru a dormi si diminețile infernale in care daca te mai trezeai aveai șansa din nou si din nou sa te faci țurțur de frig.
                     Acum ati avut ocazia sa cititi si sa vedeti craciunul prin prisma a doua persoane diferite, una plina de fericire, iar alta plina de invidie si poate ură. Doua persoane care au suflet, inima, dorințe, si nevoi. Una primeste tot ce are nevoie, iar alta se ineaca in tanjirile dupa cele mai mici nevoi pe care le are. Una avea parte de caldura familiei, alta avea parte doar de caldura orasului. Una avea parte de un stomac plin, cureaua sta sa puște in orice moment, iar cealalta cu panza de paianjen in stomac, praf si un gol mare, cureaua nu i se mai potrivea sau poate nici macar nu avea o curea sau chiar haine potrivite frigului...
                    Fiți mulțumiti pentru tot ce aveti! Nu lasați o zi sa treaca fară a multumii parintilor, celor din jur si Domnului pentru ca aveti o familie si un loc unde sa dormiti incalziti si sa va treziti morocanoși ca a venit dimineața si că aveți haine sa va imbracati, o mamă, un tată sau dragii nostri bunici care sa pregateasca micul dejun si sa va dea o îmbratisare inainte sa iesiti la școala sau la joaca in zapada. Exista unii care nu au parte de asa ceva! Ce facem noi sa ii ajutam? Ne gandim macar ca de acest craciun noi avem de toate, iar ei nu au absolut nimic doar hainele rupte de pe ei? Avem o inima destul de mare care sa poata sa mearga sa ajute un om de acesta? Avem o inima destul de mare macar pentru a multumii ca noi nu ducem lipsa? Avem o inima atat de mare sa inaltam o rugaciune catre Dumnezeu sa ii multumim si sa ne rugam pentru sufletele indurerate de pe strazi sa le încalzeasca inima?
                    Nu lasati acest craciun sa va treaca prin degete fara sa faceti o fapta buna! Fara sa spuneti un cuvant de incurajare! Fara sa dati o îmbratisare celui drag care îi simte lipsa în fiecare zi! Fara sa saturati stomacul unui om sarac macar o data pe an ! Treziti-va la realitatea care va inconjoara!!!
                    Multumiti intotdeauna pentru tot ce aveti! Faceti un bine pentru cei nevoiasi! Daca nu simtiti ca vine craciunul, încercați sa va împliniti inimile ajutand si veti vedea ca inimile voastre se vor umple de bucurie si craciunul il veti simtii pana in adancul maduvei!
                    De acest craciun sa nu lipseaca din inimile voastre adevaratul sens al lui, adevarata sarbatoare, sa nu lipseasca imbratisarile calde, cuvintele frumoase, faptele bune si cel mai important: IUBIREA SI MULTUMIREA!!!!
                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu