marți, 9 decembrie 2014

Nu te prefă că totul este bine!

   
   De ce te prefaci?

              Aceasta este o intrebare pe care uneori o adresam unei persoane prefacute si nu de putine ori ne este adresata si noua deoarece omul are ,, abilitatea” de a se preface atunci cand lucruile se intorc in defavoarea lui.
               Abiltatea de a ne preface vine din interiorul nostru, este un defect si de putine ori o calitate,   ne nastem cu ele  si pe parcursul vietii, pe zi ce trece devenim experti. Atunci cand suntem pusi sub o situatie in care trebuie sa mintim despre un anumit lucru, avem tendinta sa ne prefacem ca nu stim ce se intampla. Cand gresim direct fata de cineva, iar el nu si-a dat seama ,, Ne prefacem ca ploua...”.
Cateodata suferim foarte mult, in adancul nostru se da o batalie intre durere, ura si nepasare, dar cu toate acestea ne prefacem asa de bine ca totul este senin, soarele straluceste in viata noastra, razele lui se reflecta in ochii nostrii care in interior sunt inundati de lacrimi, iar in exterior au o nuanta de : Totul e bine! Nu am nimic! Ploua afara! Sunt foarte fericit! Nu ma doare absolut nimic! Dar cateodata ne doare orgoliul foarte tare si de aceea ne prefacem ca totul este bine.
               Copii au abilitatea de a se preface foarte bine dezvoltata. Atunci cand au spart ceva sau au facut vreo prostie, isi pun in functiune darul lor cel pretios fara de care nu ar putea sa iasa din situatia in care sunt. Defapt se afunda tot mai tare, dar ei nu isi dau seama. Tot asa suntem si noi adolescentii si chiar si oamenii mari. Tindem sa dam lumii care ne inconjoara o impresie ca totul este bine, suntem fericiti si  sufletul nostru este plin de caldura. Ceea ce nu ne dam seama nici noi in foarte multe cazuri este ca ne ingropam tot mai mult in amagire si in durere pe masura ce ne prefacem.
               Alte domenii in care scumpii, maturii, independentii si inteligentii tineri dau gres de fiecare data si tind sa se preface sunt emotiile si frica de exprimare. Suntem pusi sub anumite presiuni in care sentimentele iau diferite directii, se intersecteaza, se bat cap in cap, iar atunci cand trebuie sa ne exprimam liber toate se navalesc asupra noastra, cerul devine negru, pamantul de sub picioare se clatina, iar dintr-o data simtit cum gura noastra o ia pe dinainte si din cauza ca ne este frica sa spunem adevaratele sentimente sau pareri, tindem sa spunem total altceva sau sa nu spunem absolut nimic. Si atunci ne miram de ce unele persoane se departeaza de noi ca atunci cand doi magneti cu aceeiasi poli se resping, inima noastra este franta, sufletul zdrobit si tot ceea ce ne inconjoara devine un necunoscut vid in care nimic din ce se intampla nu ne afecteaza, doar gandurile noastre care ne sufoca mintea.
                Nu lasati ca prefacatoria sa devina un obicei si sa se cuibareasca in viata voastra, iar daca deja si-a facut o căsuța calduroasa, daramati-o si faceti curatenie in adancurile sufletului deoarece cu cat ne prefacem cu atat mai mult namolul trairilor negative ne va inghitii.

Peace & Love !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu