luni, 6 octombrie 2014

Limita

            Mergand cu 200 de kilometri la ora pe un drum national , am pierdut controlul asupra directiei si am lovit frontal un autoturism plin de pasageri , in urma impactului , am murit si am curmat viata altor persoana nevinovate , m-am omorat cautand sa vad daca o chestie de plastic ascutita la varf , ar fi putut sa depaseasca un numar de pe un cadran prea mare , cu numere prea mari . E doar un exemplu pentru mine , dar relaitatea viitoare pentru multi altii.
            Mereu vrei mai mult , dar niciodata nu poti obtine nici macar necesarul , tocmai de aceea atunci cand ai norocul de a primii un moft , abuzezi de el , cam asa suna viata unui om modest , saracacios defapt . In goana lui spre bogatie , da de hopuri multe si spre final , de propria moarte. Aici poate ca vorbesc chiar de mine , pentru ca tind sa fac aceeasi greseala , sa n-am , sa primesc , sa abuzez si sa raman cu buza umflata , ce sa zic , omul invata din greseli , dar el cand greseste , e doar un detaliu scris cu alta culoare pe o foaie alba si mare . 
     Povestea fiecarui om are in ea mai multe intamplari rele decat bune , asta e viata , iti ofera dupa bunul plac , asa cum doresti tu , iar omul mereu isi doreste ceva care duneaza , ceva care nu e bun , ceva care-l va prabusii cu buna cunoastere a lui asupra acestui fapt , omul , nimeni nu-l descifreaza , toata lumea se place. Privind spre viitor , totul pare promitator , pe moment prinzi vointa , motivatie sa faci , sa dregi , sa devii , sa darami , sa fi , iar in momentul urmator , o sticla de bere din vitrina iti face cu ochiul si dai dracului viitorul pentru o sticla cu apa si un strop de alcool , firea umana. Vad multa lume , care vinde viitorul pentru un moment de acum , nu spun ca distractia sau viata traita la maxim e ceva ce dauneaza , dar mereu daunator este excesul , nimic nu dauneaza extrem de grav , daca omul cu pricina stie sa-si impuna limite , sa traiasca cu necesarul , nu cu moftul , placerea si pana la urma in final moartea , asta e rezultatul minunat si atat de previzibil , de parca s-ar putea termina altfel vreodata. 
     Totul are o limita , iar dupa ce limita e intrecuta nu mai poti face nimic , astepti ca in cele din urma ceva rau sa se intample , odata trecut de maxim , totul se blocheaza la maxim si ceva sigur va ceda , tu ? Ea? Cineva? Da , in goana ta vei rani pe altii si tu poate scapi cu degetul in gura , dar tu meriti moartea si ei viata , asa ca daca ti se intampla , caieste-te.
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu