duminică, 12 octombrie 2014

Dai cu bata , pica pomu'

     Si uneori ca sa te simti bine ai nevoie de cineva alaturi si cand ai pe cineva alaturi , te-ai simtii mult mai bine fara sa ai pe cineva alturi , paradox sau firea umana. Normal ca in orice colt al lumii , atunci cand cunosti pe cineva tinzi sa continui discutia la nesfarsit , sa te bucuri de fiecare zi , dar apare monotonia , neincrederea si restul chestiilor care tin loc de ura. Spre exemplu , mergi la un restaurant , comanzi meniul zilei , ieftin , modest , gustos , primesti felul intai , o ciorba de legume , saracacios in gust , dar bun , al doilea fel , pireu cu ceva snitel de porc , putina salata , apetisant , cu putin vin rosu , dulce , apoi vine desertul , o clatita cu branza si asezonata cu sirop de fructe , iti vine sa te lingi pe degete si sa cureti farfuria asa cum doar frantuzii o fac , mergand spre casa , cade cam greu la stomac toate facute ghiveci , alcool si mult dulceag , vomiti , ti-e rau , dezgusti ceea ce ai facut . 
     Ei bine , suna scarbos , dar asta e greseala ireparabila in viata multora , incerci sa le dai atentie tuturora , sa ii faci sa zambeasca mereu , sa le dai ceea ce nu le-a oferit nici popa la biserica , fericirea , dar ei te rasplatesc cu rau , adica voma de dupa apetisanta masa , omul si ale lui neintelegeri , ce bine ca nu ma aflu intr-o astfel de situatie , as fi devastat , ravasit de ceea ce mi s-ar fi intamplat, Ma bucur nespus de faptul ca nu fac pe nimeni fericit in jurul meu , nimeni nu ma raneste , atat psihic cat si fizic , ma simt atat de relaxat ca toata lumea doarel linistita , la fel si eu , iadul e un loc pe care toata lumea il iubeste , dar nimeni nu reuseste sa ajunga acolo , de ce? Pentru ca Diavolul e prea rau si nu te ia acolo.
     Si se zice ca oamenii invata din greseli , eu nu cred asta , aceasta zicala a fost creata doar din dorinta unui taran de a ajunge jovial la Bucuresti unde mai tarziu sa scrie poezii fara sens si sa ajunga omorat de comunisti intr-un spital de sclerotici. Viata e frumoasa , dar unii oameni nu stiu sa investeasca in ea , aceasta rezulta ca fiintele astea atat de iubite ajung sa distruga si alte vise , nu doar pe ale lor , ar fi sec daca dintr-o intamplare doar unul ar iesii in pierdere . Acestea fiind zise , un ultim exemplu , pom fiind am puiet pe langa mine , am oferit din mine viata , iar bata ma doborat la pamant , a da viata nu merita , daca viata e una de frunza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu