luni, 22 septembrie 2014

Victorie impotriva vietii

    Mereu luptam , chiar daca nu avem decat doua maini , zece degete si forta zero , dar incercam , mereu ne dam cap in cap cu problemele , mereu incercam sa dezlegam un nod care se impleteste in fiecare minut , asa ca , nu poti pierde vremea , altfel te vei pierde printre incercarile tale nereusite. 
    Personal nu pot spune nimic despre viata , chiar nu stiu cu ce se mananca , eu sunt inca un puf , inca fac ceea ce mi se da voie , ceea ce merit , dar pana cand voi face ce voi vrea cu orice pret mai e mult , cale lunga , dar pana atunci sa vorbim despre razboaie. Razboaiele mereu au motive de incepere , economice , dusmanii ... bla , bla , bla , razboiul prin care trece zi de zi omul este un razboi care nu se poarta pe fronturi pline de namol , prin ploaie si vreme rece , pintre gloante si conditii mizere , acest razboi se poarta in interiorul nostru si are tot confortul pe care si l-ar fi dorit cineva in timpul razboaielor adevarate , cu sange si durere , nu lacrimi si goluri in stomac , o ciudatenie curata .
    Toata lumea cauta sa aiba ceea ce vor , dar defapt omenirea ca sa fie fericita trebuie sa detina doar nevoile , nu si mofturile costistoare si prejudecatoare alte vietii .
   Cum sa castigi impotriva vietii? Ia loc la o agentie lotto din orasul tau si incearca-ti norocul tot restul vietii , poate spre 50-60 de ani , daca mai traiesti , poti sa te faci fericit cu bani. Cea mai sigura cale e sa lupti pentru ceea ce-ti place , nimic nu e mai frumos decat o victorie in domeniul in care activezi ca profesionist , iar viata este un domeniu ravnit in care putina lume reuseste sa fie fericita in adevarata insemnatate a acestui lucru , asa ca lupta si vei obtine o victorie , ca sa castigi un razboi ai nevoie de multe victorii asa ca , pe scurt , razboiul se termina cand morti si dupa aceea nu se stie sigur , poate dincolo de poarta aia nu se afla nimic , iar razboiul a fost degeaba , cine stie? 
    Poti trisa? Ei bine , da , poti , dar desigur cu unele consecinte de rigoare , poti sa furi de la altii fara ca ei sa-si dea seama , poti profita , poti fi o intruchipare a raului pe pamant , de aceea toata lumea iti multumeste ca existi , asa ca , va rugam , tradatorii sunt asteptati la poarta bisericii , ca sa va taie popa limba , Amin! Cum ar fi lumea fara rau , ca o placinta fara zahar , cum ar fi o viata fara ei , una incompleta , plictisitoare chiar . 
    Vreau o viata ca afara , vreau o viata asa cum vreau , dar precum sunt un om modest nu am servitori , asa ca ma servesc cu bunatatea mea si viata mea perfecta , am ceea ce am nevoie , ce imi trebuie mai mult , o scula mare? O viata mai lunga? Noroc la femei? Sa mananc cat mai mult? Sa visez cu ochii inchisi? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu