luni, 22 septembrie 2014

Apa si mancare , de asta avem nevoie

 
Ca sa traim avem nevoie de apa si mancare , destul de logic , avem nevoie de proteine si restul chestiilor de genu' din mancare , avem nevoie apa ca sa ne hidratam , dar oare aceste elemente indispensabile vietii pot fi asemanate cu viata sufleteasca a unui om de zi cu zi? 
    Eu zic ca da , sper exemplu , in fiecare zi , de cand deschizi ochii pana in momentul in care incetezi sa te mai gandesti pe intuneric si adormi , termini o zi si incepi alta in acelasi trup , in fiecare zi avem nevoia , avem norocul de a traii o suita de sentimente aparte , de la fericire , extaz pana la agonie si dezamagire , de la reverie la visare , de la a la z pentru ca putem , vrem asta , traim din aceste sentimente asa ca nu le ocolii , chiar daca unele iti cauzeaza probleme , viata este un joc de noroc , ai , n-ai migea , dai la poarta , zambet. 
Cel mai bun drog , te va duce direct in raiul pe care-l meriti.
    Traim in secolul 21 , un secol in care arati bine , dar pe dinauntru te mananca cancerul , ei bine asa sta si treaba cu mancarea si apa , mereu exista si o parte mai putin buna ale acestor aspecte , faptul ca exista si rau in orice bine , totul arata bine , totul e frumos , cum sa nu ai pofta pe mancarea care ti-o ofera viata , cum sa nu ai pofta pe ceea ce-ti ofera apa , hidratare , saturatie , dar dupa toate aceste bunatati se ascunde un mister si tot ceea ce trebuie sa faci e doar sa te intrebi ''De ce primesc atatea bunatati? , De la cine sunt aceste bunatati? , De ce eu? , De ce sunt asa de gustoase?'' , poate pentru ca aceste bunatati nu fac decat sa te imbolnaveasca , sunt otravuri puse de cei din jurul tau in ceea ce-ti face placere , in ceea ce te deosebeste de ceilalti , toata lumea cauta aspect , forma , nu gust , nu continut , nu componenta . 
    Nu prea e legata nimic din asta cu secolul 21 pentru ca dintotdeauna a fost la fel , primeai bunatati , dar defapt erau incarnari ale bolii sufletesti si asta devine o arma de manipulare , nu e tocmai likely , dar precum un calculator are anitivrus , precum exista medicamente , tu esti propria arma pe care o poti intoarce asupra celor care vor sa-ti suga sangele sau altceva ... , vorba de la ai nostri manelisti ''Sa moara dusmanii de necaz!''.
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu