luni, 22 septembrie 2014

Frumusete fara zambet

   
 Precum stim o persoana este mereu mai frumoasa atunci cand zambeste , tocmai de aceea in aceasta viata a face pe cineva sa zambeasca este echivalentul a oferii un cadou tutror , poti necontenit sa faci oamenilor cadouri , momente in care sa-si destainuie frumusetea trupeasca pentru ca multi altii sa sa bucure de aspectele vietii fizice. 
    Zambetul, e gratis si pentru ca spune multe despre tine , de la felul in care arati , conturand chipul , pana la a reprezenta anumite stari sufletesti cu precadere positive , caci asta e rostul zambetului , fericirea , amuzamentul , de aceea noi toti zambim cand auzim o gluma , zambim cand cineva ne spune ca suntem frumosi , de aceea zambim cand suntem fericiti , de aceea existam , ca sa zambim si  sa raspandim necontenit spre inaltime  , spre implinire scopul nostrum , acela de a face dintr-o lume trista , o lume zambitoare.       Desigur , sunt momente in care pur si simplu nimic nu te misca , nimic nu-ti da vreun motiv  ca sa zambesti , ba chiar sa uiti  cum e sa zambesti , de aceea existam , de aceea putem noi insine sa ne facem pe noi sa zambim , dar mai ales pe cei din jurul nostru . Zambetul e ca si cascatul de somn , se molipseste fara niciun motiv , pur si simplu zambesti cand cel de langa tine o face , e minunat sa poti impartii pentru nimic ceva care-ti aduce tot . Din pacate chiar exista si aducatori de tristete , care iti alunga zambetul de pe buze cu orice pret , doar pentru propriul lor amuzament , bataie de joc , chiar si celui care a facut un rau nescuzabil , nu e meritoriu sa-I furi zambetul pe vecie , toata lumea are dreptul nescris de a zambii , de a aduce pe fata lor nu doar reflectorul si sa adune toate privirile asupa fericirii radiante. 
    Omul are frumusetea lui , fie ea interioara care se bazeaza pe suflet , fie cea exterioara care tine de aspectul fizic si fapte , omul e frumos , este cel mai adorabil lucru care are viata , care are constinta , care gandeste , care poate lua decizii care-i ajuta sau afecteaza in mod rau pe cei din jur , omul e frumos si cand nu zambeste , omul poate fi cum vrea el , dar nu in lipsa noastra , astfel nimeni nu-i va mai vedea zambetul  , altfel nimeni nu-i va mai vedea tristetea , altfel nimeni nu-l va mai vedea cum e el sau cum vrea sa fie el . Frumusetea fara zambet consta in starea ta de implinire pe care o simti atunci cand faci unele lucruri sau iti sunt implinite anumite servicii , dar sa lasam teoria complicata si sa trecem la subiect , la miez. 
    Fericirea fara zambet , frumuseteaa fara zambet oameni buni exista si exista de mult , ca daca n-ar fi nu s-ar mai povestii si d-astea , da ma , da ca sa faci parte din astia mai intai trebuie sa existe un hot de zambete , ca doar acesti nelegiuiti fac chestii de genu’ , zic bine sau nu? 
    Retorica , bat-o vina , era randul ei , da si oricine e frumos , eu sunt frumos , tu esti frumoasa , voi sunteti frumusetea , noi suntem fericirea , toti suntem frumosi , toti putem zambii , toti puteam sa vedem a doua zi ca pe un dar , nu un chin , toti putem , toti vrem , toti vom zambii atunci cand vrem , toti o sa facem pe toata lumea sa zambeasca , sa traiasca , sa fie asa cum vor ei sa fie , daruind , castigam , primind , valorificam , iubind , devenim mai buni. Sari si zambeste , lasa ca totul sa te cuprinda si imagineaza-ti ca totul e frumos si nu este doar o impresie , un zambet nu cota nimic , dar valoreaza mult .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu