duminică, 10 aprilie 2016

Text prezenta temei dezumanizarii in literatura romana

       In opinia mea, literatura prezinta din ce in ce mai multe idei despre dezumanizarea omului ca fiinta definitoare si stapana a unor teritorii, respectatoare de reguli si impunatoare de legi. Tema dezumanizarii apare din ce in ce mai mult deoarece toata lumea observa ca noua era a tehnologiei a dezumanizat orice caracter comunicativ direct dintre oameni si nu doar atat, pana si emotiile sunt traite astazi prin intermediul pixelilor.
       In primul rand, tehnologia a devenit o problema mondiala astazi, desii are avantaje destul de multe, zilele noastre o transforma dintr-un lucru pozitiv intr-unul negativ, usurinta de a comunita printr-un mesaj sau un chat a destramat orice definitie corecta a comunicarii interumane sau a socializarii dintre oameni, verbat sau tactil, totul a devenit o holograma pe un ecran care te orbeste. Folosim mediul virtual mai mult decat este necesar si asta determina degradarea instictelor primare si a capacitatii acumulatoare de metode fizice de invatare si educare, dauneaza vietii si caracterului.
       In al doilea rand, literatura pune bazele unui protest impotriva tehnologizarii oamenilor prin tema dezumanizarii care devine tot mai stricta si impusa in redactari, viata omului cunoaste un curs mult mai lejer, insa aceasta lejeritate se transforma in atrofierea fiecarei metode fizico-psihologice directe de a convietuii cu cel de langa tine, astfel persoana de langa tine devine o creatura care atenteaza la spatiul privat. Crearea unei relatii in lumea contemporana se face mai usor printr-o retea de socializare decat print metoda directa a intalnirii clasice.
       In concluzie, dezumanizarea omului reprezinta tema principala a majoritatii literaturii pentru a inlatura putin cate putin din aceasta robotizare a circuitului sanguin care se transforma din sange, intr-un fel de ulei care lubrifiaza o inima rece si un creier inghetat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu