duminică, 10 aprilie 2016

Text declinul cartii tiparite intr-o era a digitalizarii

      In opinia mea, cartea tiparita este din ce in ce mai putin cotata deoarece traim intr-o era a tehnologiei, cerneala sau tusul sunt mai scumpe decat o masura de internet. Tot ceea ce inseamana tiparitura a cunoscut un regres foarte important din cauza digitalizarii, fiecare carte tiparita devine un atentat la natura, din cauza faptului ca hartia este facuta din lemn.
       In primul rand, declinul tipariturilor este unul mare din cauza faptului ca internetul pune la dispozitie din ce in ce mai multe variante online si scrise in mod digital fara a fi cerut un pret, fie acel pret daca exista, este la o valoare nesemnificativ de mica, pe cand cartea tiparita costa bani si ocupa loc. Viata tipariturilor intr-un context contemporan tehnologic isi numara zilele pana la ultima cand cartea va fi un exponat intr-o rama de muzeu.
       In al doilea rand, tipariturile devine un lucru mult mai rar deoarece scriitori haotici folosesc internetul pentru a promova scrieri fara sa apartina vreunui curent, gen sau stil, acestia se afirma prin gramatica lipsita de noima, povesti fara vreo finalitate pozitiva sau pur si simplu expunerea unor tampenii. Toate acestea in contextul modern devin un curent contemporant de mare anvergura, astfel niciun text de gen epic sau dramatic nu mai reprezinta o insemnatate pozitiva pentru un adolescent cu un  device in buzunarul drept.
       In concluzie, acele telefoane care stocheaza atatea carti in ele devin o biblioteca universala pe care o iei cu tine oriunde si oricand, nu exista nimic mai bun decat acest fapt, tiparituirile se folosesc doar pentru a scoate cativa detinuti de dupa gratii sau pentru a barfii vedete in ziare de scandal.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu