duminică, 10 aprilie 2016

Text influenta filosofiei in scrierile autorilor

       Din punctul meu de vedere, filosofia nu influenteaza direct creatia unui scriitor, deoarece teoriile si definitiile filosofice definesc o idee, iar scriitorul considera filosofia o sursa de avant asupra propriilor teorii care fie pot sa se potriveasca contextului literar ales, fie nu. Scriitori tind sa exprime in propiile creatii sentimente si trairi proprii, insa acestia folosesc filosofia drept unealta pentru inspiratia autodidacta.
       In primul rand, filosofia reprezinta in pondere mari metodologia gandirii umane, aceasta cuprinde teorii si defintii care desavarsesc gandirea creierului uman ca o corectitudine incadrata in normele standard ale vietii. Scriitorii folosesc aceasta metoda a inspiratiei exact pentru a-si descuia ideiile si mai apoi de a le dezvolta in scris prin fapte si emotii proprii.
       In al doilea rand, intreaga gandire reprezinta o filosofie, insa cea folosita de scriitori reprezinta totalitatea regulilor corecte ale gandirii, astfel pentru un om normal, un scriitor redacteaza povesti iesite din comun cu insemnatate mica, insa pentru un om care intelege filosofia si o foloseste tot ca pe o unealta, ei bine, pentru acest om povestea scriitorului devine un univers al insemnatatiilor si al invataturilor.
       In concluzie, filosofia reprezinta o cheie care impune dezvoltarea proprie si evoluarea propriilor idei care deja exista in mintea cuiva.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu