luni, 11 aprilie 2016

Fals

       Stim ca in viata intalnim doua tipuri de lucruri, cele care sunt originale, fabricate sau care au o provenienta atestata legal si din punct de vedere moral corespund tuturor cerintelor si cele false sau replicile celor originale, care din punct de vedere moral copiaza principala schita, insa intr-un contrast calitativ de un nivel foarte inferior.
       Ei bine, la fel sta treaba si cu oamenii, exista 7 miliarde de caractere diferite, insa exista doar doua tipuri principale dupa care sunt clasificati, cei care trateaza cu respect absolut orice cerinta a lumii, adica cei care din punct de vedere al societatii sunt calitativ superiori, iar cea de-a doua clasa este cea a falsurilor, cei care se construiesc pe baza altor caractere si prin fapte care nu le apartin.
       In zilele noastre am ajuns la un nivel atat de ridicat al replicilor incat cu greu mai recunoastem adevarata cerinta, originalul. Cu siguranta ca cei care folosesc anumite mijloace ilegale moral pentru a se sus-pune pe scara societatii, cuprind o masura finita de multumire si de placere, dar prea putin pentru a dura cel mult cateva ore bune, de aceea cadrele originale care infaptuiesc baza lumii respecta reguli si impun norme, adica starea lor calitativa se reflecta in faptele savarsite, dar si in starea de multumire si reverie pe care o primesc.
       Filozofia este o teorie destul de complicata, astfel ceea ce vreau sa spun este ca, exista oameni care nu au dreptul al o opinie, nu au dreptul la nimic cu proprie constinta si cei care merita sa conduca un stat. In intregime, din punctul meu de vedere, sunt satul sa vad cum toti prostii ajung sa mimeze unele fapte facute de altii, atat de bine, incat li se potriveste ca o manusa, astfel o minciuna devine un punct forte.
      Mi-as dorii ca pentru o zi, lumea pur si simplu sa devina simplista, fiecare om sa nu mai poata sa-si foloseasca functia locomotoare si sa zaca intr-o balta de saliva uitandu-se cum timpul lui este limitat, poate doar astfel lumea isi va da seama cum trece viata si de ce trebuie sa pretuiesti societatea de langa tine, nu doar pe tine, ca orgoliu suprem.
      Viata este atat de complicata, sensul vietii  nu o sa-l intelegem niciodata, nici macar nu o sa intelgem de ce ni se intampla atatea chestii pe care nu le meritam, fiecare om are dreptul la viata, nu rectific acest drept, insa nu toti il merita, multi dintre oameni, apuca aceasta sansa pentru a distruge calea de acces spre fericire altor zeci.
      Totul e nedrept, insa fiecare merita sa traiasca pe picior mare... sau cel putin sa viseze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu