duminică, 16 noiembrie 2014

Neadevar

 
    In opinia mea , neadevarul influenteaza relatiile interumane intr-o masura majora , neadevarul find sinonim al minciunii , astfel minciuna nu este o fapta fizica , ci un mesaj care nu contine adevar . Minciuna sau neadevarul este o masura prin care omul intr-o relatie interumana incearca sa creeze fie un miraj , fie sa prelungeasca durata aflarii unui adevar cu vina.
      In primul rand , minciuna contribuie la alterarea unei relatii interumane , fie ca vorbim despre simple prietenii , pana la iubire si obligatie . Adevarul aduce la cresterea nivelului de incredere dintre oameni , astfel pe baza lui se creaza legaturile interumane de care avem nevoie in viata , minciuna nu face decat sa distruga increderea dobandita probabil tot printr-o minciuna credibila si sa dauneze atat mental carcaterul unui om care a avut parte de aceasta dezamagire a minciunii , cat si fizic uneori , starile mentale afectand viata cotidiana , influentand per ansamblu toata viata ta.
      In al doilea rand , neadevarul duce la degradarea , la influentarea si destramarea relatiilor interumane , adica intre oameni , grupuri de oameni sau societati de oameni. In ziua de astazi unele societati , asa-zise superioare celor de rand se bazeaza pe minciuna , astfel atunci cand totul e o minciuna chiar poate fi construita o relatie interumana , dar in cazul nostru discutam despre cum adevarul influenteaza relatiile interumane . Minciuna este doar un calmant slab si infectuos , este ca atunci cand ai o durere si incerci diferite metode de a estompa durerea , scapi de ea pe moment , dar in momentul imediat urmator izbucneste o durere mult mai impunatoare si grava decat cea precedenta , iar totul este distrus .
      In concluzie , folosind neadevarul ca pe un plasture pentru a acoperi o sgarietura , fara voie taiem o artera , folosind adevarul ca pe o masura de linistire a sufletului , uimitor , aceasta va da roade . Minciuna o folosim atunci cand suntem nesiguri de raspunsul adevarului , insa unii oameni uita sa mai foloseasca adevarul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu