luni, 25 august 2014

De cand n-ai mai alergat prin ploaie?

 
Ploaia , tu!
  De cand n-ai mai alergat prin ploaie , daca ai facut-o vreodata , de cand nu te-ai mai simtit liber , de cand nu ai mai ajuns sa te bucuri de viata asa cum trebuie , sa fi un copil , sa visezi la casa ta de vis , viata ta de vis , visul tau de vis. De cand toata lumea din jurul tau iti e prietena doar atunci cand fie profita de bunatatea ta sau de hazul tau , fie atunci cand au nevoie de tine , din totdeauna , e ceva normal , ei bine in seara asta vreau sa combin interesul , prietenia de fatada cu libertatea adolescentina si lucrurile facute fara vreaun motiv anume , unul serios , ca pana vantu' o ia oricum , sti cum zic.
    Visez ca atunci cand voi ajunge mare sa am tot ce vreau eu , ce om n-ar visa asta , case , masini , fete , mofturi , placeri , sunt om si chiar daca visez la asta , nu-mi propun ca plan de viitor tot ce e mai bun , uneori , chiar daca pare absurd , in planul tau e bine sa ai si un eveniment rau , adica sa ai parte de bunatatea raului , deja deraiez si pare foarte ciudat , sa revenim , deci , da-o dracu de lume , fa ce vrei , cum vrei , cand vrei si de ce vrei , ca virgula (,) canceru' nu te ia dupa varsta , caracter sau pacat , te mananca pe la spate , zambet.
    De cand n-ai mai alergat prin ploaie , de cand n-ai mai simtit fiorul rece al picaturilor de ploaie cazute din cer pe obrazul tau , pe buzele tale , pe manile tale , pe sufletul meu , caci atunci cand alergi prin ploaie , popular , esti ca o pisica plouata , nimic special , poate chiar incomod , dar momentul in care o faci , nimic nu iti va mai parea anormal , pentru ca la aceasta intrebare , raspunsul suna cam asa ''De la urmatoarea ploaie!''.
     Ce legatura are prietenia de fatada cu toata tarasenia asta? Nu are , doar ca acest blog exprima sentimentele unui baietel batut de soarta si tot tacamul milei , dar nu e asa , putina drama , suntem romani , ce mama spumii , s-apoi , era odata o seara , bla ... bla ... bla , era , au fost multisoare , zambet , ca daca n-ar fi nu s-ar mai povestii ... ceea ce ma deranjeaza pe mine la o prietenie de fatada este ca atunci cand vine momentul cand nu mai suporti persoana de care profiti pur si simplu continui sa-i dai crezare , sa spui 'da' dupa orice cuvant , exemplu ''Ma duc la buda!'' , cel mai plauzibil ar fi ca simplu si pur sa-i spui ca nu-i mai vrei prietenia si sa se duca dracului , nice and easy , englez din tata-n fiu.
    Scuzati fragmentul dedicat prieteniei , e ceva de moment , ceva legat de mine , ok , de cand n-ai mai alergat prin ploaie ? Eu , in urma cu cateva zile , dar a fost o fuga spontana , pentru ca nu aveam de ales , dar voi ascultati la mine , aceasta fuga nu se refera la mersul cu viteza , ci la trecerea ta prin ploaie cu viteza , adica , trecerea ta prin viata , fara ca tu , cum spuneam ca am fugit prin ploaie ne avand de ales , dar trebuie sa avem de ales , pentru ca nu toti vrem sa fugim prin ploaie , altii vor sa se bucure de ceea ce Dumnezeu le-a lasat , bucuria unei zile de vara in care pur si simplu sub razele dogoritare ale soarelui apare o ploaie menita pentru tine , o ploaie de momente , de amintiri pentru ca desigur atunci cand pielea ta va capata aspect de pielcosina de gaina te gandesti la ceva frumos , care-ti starneste placerea ori adrenalina .
     Fugi prin ploaie , fugi de rautate , dar nu te feri de stropi ploi , caci din ei inveti , prin ei vezi viata ca un joc , bucura-te de ploaie valsand .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu