joi, 20 martie 2014

Mila pentru ei , respectul e doar pentru noi

     Sari si te ranesti , cazi si nu ai nimic , cam asa suna mersul unei zile pentru toti oamenii , cel putin cei care ii vad zilnic. Zi de zi simti durere , ora de ora te gandesti , minut de minut te obosesti , dar ce se intampla cu lumea asta , sclavia a fost demult exterminata , insa acum , sclavia poarta numele de truda , pentru ca populatia care traieste de azi pe maine , trudeste si trudeste din greu , imi imaginez cum aceasta zoala zilnica apasa pe umerii unora , care vor , au intentii date de la Dumnezeu , dar nu pot. Spre exemplu , astazi dimineata , in drum spre a infaptuii un nou viciu am dat o suma mica de bani unui cersetor , acel om cerseste pentru ca nu poate face nimic altceva , pentru ca nu e lasat sa faca altceva , era un om fara picioare , nu pot sa-mi imaginez cum e sa fi fara picioare , fara sa poti sa dai cu acel picior lipsa intr-o minge sau sa simti ca te doare acel lucru care-ti lipseste cu desavarsire , iar cu amaraciune ca cineva chiar s-a oprit la el sa-i dea o parte din el , pentru o cauza nobila , mi-a multumit si a rostit numele Lui Dumnezeu , a spus ca sa fiu binecuvantat. 
El cu siguranta isi doreste ca intr-o zi sa scape de acest obicei , dar tu , te gandesti cum sa scapi de obiceiul tau , obiceiul de a ignora?1

     Pe strada zaresti de foarte multe ori oameni care ne cersesc atentia si care ne cersesc bani , insa doar unii dintre ei chiar au nevoie de acei bani pentru a face ceva bun , pentru ca in lumea noastra totul e posibil , cersetorii ajung sa aiba , d-aia , numitii ''pesti'' , crap , somon , mama ma-sii , ei bine , iar acei oameni cruzi , pur si simplu obliga aceste fiinte care stiu doar ceea ce Dumnezeu le-a oferit prin instinct , sa cerseasca si banii stransi sa ajunga in benzina care arde zilnic in masinile , deobicei cu volan pe dreapta , acestia avand ... intregi comori doar la piept. 
     Atunci cand chiar nu ai cum sa apuci un ban ca sa poti sa mananci chiar de-i fi singur , apelezi la mila , apelezi la bunatate , nu m-am regasit in situatii asemanatoare prea des , dar nici nu vreau sa ma aflu acolo , as vrea sa pot sa reusesc sa ajut acesti oameni , sa ii pun pe ''picioare'' pe cei care nu au , sa le aduc ''mana' la gura celor care nu au si sa pedepsesc pe cei care au mai mult de doua maini si picioare , asta nu e dorinta mea , asta nu e o dorinta , asta este o obligatie civica fata de tot neamul de om , trebuie sa dam , sa ne fericim si sa continuam , sa pedepsim si sa mergem tot mai sus , pentru ca globul e circular , putem sa mergem in linie dreapta si sa ajungel in acelasi loc. Deci ganditi-va , de ce sa fim mai bogati , de ce sa avem aur in varf de casa acolo unde porumbeii isi dau drumul , de ce? E o intrebare retorica pentru voi , iar una adevarata pentru mine , pentru ca ne permitem , cand punem mana pe bani , Dumnezeu nu mai e important , iar atunci cand nu avem nici portofel macar , Dumnezeu e tatal nostru , halal oameni , se pare ca ma numar printre ei. 
Lumea e rotunda , cat de mult ai merge inainte , nu poti iesii din lumea in care traiesti cu toti la comun , ceea ce vreau sa zic este ca daca as avea un pistol , as impusca cutii de fier , iar daca as avea bani , as da bairam mereu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu