vineri, 2 ianuarie 2015

2014

   
  La multi ani , tuturor ! La multi ani , 2015! Am trecut intr-un nou an , ne incepem viata la fel de anevoiosi cum am si terminat-o in anul precedent , adica sub influenta alcoolului , in majoritatea cazurilor , dar normal , exista acele exceptii care sunt ciudate , aceeia nu sunt oameni normali la cap , cum sa nu consumi alcool in ultima zi din an si de ce sa nu fi mahmur in prima zi din an?! Da , se pare ca a inceput un nou an , ma tot intreb oare cat o mai rezista sirul asta de ani , nu ca am vreo problema cu infinitatea vietii , dar daca tot religia povesteste despre apocalipse banale si intamplari pe care doar in vise le vezi ca pe un miraj , sa vedem daca e adevarat , piece of s**t... . Viata e frumoasa , acum ca am inceput un nou an , s-ar zice ca multi isi pun in plan sa inceapa cu dreptul , sa-si schimbe stilul de viata , sa fie mai buni , mai altcumva , ceea ce este imposibli , prin darul ceresc , adica propria decizie , libertatea , dar intentia conteaza , omul tot ala e , doua maini , doua picioare si in cap , tarate.
      Ce frumos , luna decembire , desigur a anului trecut , o luna minunata , mult sange curs din porci , majoritatea animale , dar si porci oameni , mult alcool , e luna in care fabricile de spirtoase fine si podgoriile fac bani cu carul , o luna a cadourilor , minunata luna in care cadourile sunt constituite din motivele diabetului , dulciurile , o gramada de mireasma improspatanta , adica miunatele seturi de parfumuri si spray-uri , clasicele plusuri pentru iubit/a , sticlele de sampanie sau vin , mai pe la tara , tuica , traditionala arzatoare tuica , gustoasa si care te tine cu capul in buda jumate de ora , minunat. Pe langa toate acestea , mai e si minunata zapada pe care anul trecut doar cateva zile am apucat sa o vedem , noi astia mai saraci si cu pretentii de la tara , de revelion , ca de Craciun , erau pe rasarite ghioceii si pe ulite baltile sticloase .
      Ca spiritul de Craciun sa fie impartasit tuturor , in ajunul Craciunului vin colindatorii sa vesteasca nasterea lui Iisus Chiristos din Nazaret , ce-i drept , pe 3 carari , cu ochii in toate partile , colindand ca niste adevarate ciocarlii fara cap , pusi pe scandal si bataie , incepand cu anul 2015 America nu mai este tara tuturor posibilitatilor , Romania a fost declarata tara tuturor posibilitatilor pentru ca doar in Romania poti sa te trezesti in ajunul Craciunului cu cateva kile de jeg pe covoare , cu sticlele golite in casa , multe injuraturi si batai , caci doar in Romania , toate lucrurile sunt facute cu cap si sub influenta alcoolului , viata e frumoasa.
      De Craciun , ca tot omul , la televizor , la festiva masa , musafiri , chestii , trestii si o multime de lucruri frumoase , bradul impodobit , cadourile , Mos Craciun si seara , ca sa fie sarbatoarea sarbatorita , sa curga spirtoasele fine , sa mancam cat mai mult porc , ma mir ca unora nu le e scarba sa-si manance fratii , dar sa trecem peste asta , apoi neaparat lautarii , clasicii lautari ai zilelor noastre , cei care dintr-un cuvant reusesc sa faca o melodie de 3 minute , saxofoanele , tambalu' , vocile minunate din care rasuna doar cuvinte de lauda asupra dusmanilor , concertele de Craciun , este o sarbatoare atat de minunata si incantatoare. Nu am spus nimic de biserica pentru ca acolo merg cei care chiar nu se gandesc doar la bautura , mancare , distractie si iar distractie , acolo merg doar cei care chiar au credinta si chiar isi doresc ceva in viata.
      Apoi perioada aia minunata din decembrie , anul trecut , dintre Craciun si Revelion , cand toata lumea in general are concediu , sta acasa , fie treaz , fie beat pe sub masa , se odihneste , se pregateste temeinic pentru nou al si tot asa , apoi ajunul revelionului cand toata lumea da navala la cumparaturi de ultim minut , lenjerii rosii , bautura , tigari , (altele) , femei si alte multe traditii care cica aduc noroc ... cica , noroc ai , ma , ca ai ajuns pana la revelionul asta , asa ca la 12 fix roaga-te sa mai ai si anul asta noroc sa o duci cum o duci pana la revelionul viitor sa-ti mai pui o dorinta , viata e frumoasa , ocaziile speciale din ce in ce mai multe , de ce sa nu fi mereu fericit si zambaret? Ai toate motivele.

Hai cu plugusorul:


Aho! Aho! Copii si frati
Stati putin si nu manati
Langa boi v-alaturati
Si cuvantul ne-ascultati:

Maine anul se-noieste
Plugusorul se porneste
Si incepe a ura
Pe la case a colinda

Iarna-i grea omatu-i mare
Semne bune anul are
Semne bune din belsug
De sub brazda de sub plug

Ia mai manati mai flacai
Si sunati din zurgalai!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu