joi, 29 ianuarie 2015

Categorii

      Sunt atat de fericit. Nu pot fi altfel, atunci cand am siguranta ca stiu ce ma asteapta, stiu ca ceea ce am va fi si mai frumos in viitor. Viata e atat de minunata, dar sunt putin sceptic in legatura cu viitorul celorlalti, adica ce se va alege de cei care acum traiesc in puf de bani, fum de droguri si in suc de hamei, ce se va alege de cei care isi vand trupul pentru ca au consumat prea mult alcool, ce se va alege de ei pentru ca ei nu stiu cum aiba grija de ei. Cum va fi lumea lor in viitor?
      Cu siguranta jumatate dintre ei vor continua in stilul invatat, altii vor devenii oameni mari, platiti ca sa urmeze mirosul de prost, vor muncii o luna pentru o saptamana de rasfat, iar mai apoi cu imprumutul pe la prieteni, aceasta parte a oamenilor pe care toti ii credem foarte nefericiti si extrem pesimisti, defapt sunt chiar cei mai fericiti,  sunt fericiti pentru ca se bucura de tot felul de lucruri, nu muncesc din greu pentru aceasta fericire, pur si simplu rezulta din faptele lor, de ce sa nu astfel cand muncesti pentru 10 milioane, te distrezi weekend de weekend, ai o iubita in fiecare saptamana, mananci si bei cat sa supravietuiesti si ai tot felul de prieteni. Pentru ei viata e foarte frumoasa, asa si trebuie, dar ar fi cazul ca toata lumea sa invete ca viata e frumoasa, nu doar aceasta jumatate.
      In cealalta extrema se afla lumea care a invatat sa supravietuiasca pe propriile picioare, acestia au invatat sa pretuiasca banul si desii modesti cum sunt, sunt foarte invidiosi pe cei care se distreaza si dau cu banii, chiar daca nu-i au, in extrema asta, cei care se afla aici au parte de putine, dar si multe, aici exista alte doua categorii, cei care traiesc bine, modest si cei care se intrec pe ei, cei care ajung foarte bogati si reusec sa darame orice bariera care le sta in cale.
      Insa intre cele doua jumatati exista linia care desparte cele doua lumi, iar linia asta consta intr-o altfel de categorie de oameni, oamenii care sunt fericiti cu adevarat, oamenii care au noroc si vointa, aici nu exista nicio explicatie logica pentru reusita lor, oamenii din categoria asta sunt cei care se conduc pe ei insasi, viata lor indiferent cat de modesta e, este cea mai frumoasa, nu se bucura de tot ce exista pe pamant, nu au oportunitatea de a experimenta orice, dar in momentul in care experimentezi fericirea chiar nu mai ai nevoie de nimic altceva, devii un dependent notoriu de fericire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu