miercuri, 25 martie 2015

Propria poveste nescrisă

           
             Buna din nou! Sper ca ziua ti-a fost una foarte plina de fericire si energie! Am vorbit de multe ori despre fericire... Fiecare vorbeste ce simte. Sau ceea ce nu simte si ar dori sa aiba parte de acel sentiment. Ce stiu cel mai bine adolescentii sa faca la fiecare moment? Sa viseze... Cel mai usor, frumos si iubitor lucru care niciodata nu te va parasi si nu te va lasa ”Groapa " ori de cate ori esti nefericit. Spune viselor tale sa plece pentru cateva minute! Deruleaza aceasta zi minunata si opreste-te la clipele in care zambetul a pierit. Acum, incearca sa uiti de acele momente! Ai obtinut o zi PERFECTA!
                  Fiecare zi este o zi perfecta... Chiar si lucrurile neplacute isi au locul. Chiar si lacrima care tocmai ti-a cazut acum cateva minute isi are locul. Oare, ce ne-am face daca nu am gusta din aceste neplaceri? Cred ca nu am mai sti ce inseamna a fi fericit cu adevarat. Niciodata nu ai simtit fericirea pana cand nu ai fost impuns de cei ce pretind ca iti sunt "prieteni" . Niciodata nu ai simtit durerea pana ce nu ai fost uimit de cat de mult tine o persoana la tine. Apoi, pleaca. Si toata lumea e fericita... Asta se intampla doar in basmele copilaresti. Basme care niciodata nu vor deveni realitate, deoarece nu mai credem in ele. Uita-te la un copil mic! Ce stie el? Nimic. Doar sa manance, sa doarma si sa se joace. Ei traiesc acest basm al fericirii. Ei cred in aceste basme si de aceea nici o grija nu ii pot cuprinde oricat de mare ar fi. Scriitorii acestor basme sunt mama si tata. Doi ingeri ce au grija ca puiul lor sa fie fericit. Puiul lor esti si la 40 de ani! Asta nu se schimba niciodata!
                  Acum, Da-i drumul visului sa reinceapa! Imagineaza-ti ca faci parte din acest basm super fericit, esti personajul principal si frâurile acțiunii sunt in mainile tale! Tu coordonezi tot ceea ce misca! De ce sa fi trist cand ai puterea sa fi fericit? De ce sa privesti spre cineva cu dispret, cand poti sa ii zambesti ? Poate ca pana la urma el se va simtii prost ca respira un aer atat de inmiresmat.
                 Sunt sigur ca ai multe motive sa zambesti! Primul motiv: Fara tine aceasta lume ar fi diferita ! Al doilea motiv: Ai facut unei persoane o zi minunata prin faptul ca i-ai daruit ceva, o vorba buna, tema la Engleza sau o palma sa se trezeasca la realitate. Celelalte motive le vei gasi singur! Insa niciodata nu uita ce fel de perosane ai in jurul tau! Unele vor ca tu sa fi nefericit! Unele persoane la care tu niciodata nu te astepti! Poate o persoana care ti-a sters candva o lacrima... Ca apoi sa ai loc pentru un val de lacrimi.
                   De multe ori intru in clasa cu multe semne de intrebare: Ce ma va face fericit azi? Ma va face ceva fericit? Va fi o zi in care pot face pe cineva bucuros? Sau va fi o zi ca oricare alta? O zi obisnuita in care profesorii sunt prea plictisiti ca sa nu vina la ore si in care colegii, unii nebuni, unii sobrii iti vor pune bețe in roate la fiecare secunda. Sa iti spun un secret... Apoi nu va mai fi un secret: Stiu unde se ascunde bucuria! Sub nasul tau! Nu te opri din viața gandindu-te la prostii! In schimb, opreste-te din viața, viseaza, traieste-ți basmul apoi continua cu lucrurile ”mature”, dar gandind ca un copil inocent si fericit fara nimic de pierdut!


Peace & Love !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu