luni, 30 martie 2015

Intuneric

     
      Cum ar fi ca intr-o zi sa nu mai fie lumina pe Pamant?       Cum ar fi ca intr-o zi oamenii sa fie orbi, niciunul sa nu mai poata observa defecte, sa nu-si mai poata observa uratenia si nici macar propria gandire in intuneric?
      Omul are in componenta sa biologica o multime de organe cu o multitudine de aptitudini si intrebuintari, de la simt pana la centrul vietii, inima, insa oamenii mai au ceva, cap, iar in acest cap minunat, rotund, la altii patrat, mai au si ochi si creier, insa nu de cele mai multe ori aceste doua componente importante ale capului sunt folosite in norme corecte de utilizare. In anul 2015, majoritatea oamenilor de pe Pamant isi folosesc ochii pentru a vedea lucruri care nu le apartin, pentru a vedea momente care nu le apartin, pentru a vedea oameni mult mai buni ca ei, asta insemnand ca... ar trebuii sa fie orbi, ca sa invete cum e sa calci pe cineva si sa-ti ceri scuze, nu sa-l invinuiesti pentru greseala ta, ca sa isi dea seama cum arata lumea pe care o inrautateste fara sa o vada, fara sa stie ca cerul e albastru si sangele rosu.
      Totodata, am vorbit despre doua organe, primul era ochiul, iar acum urmeaza creierul, organul care insumeaza tabloul de bord al omului, locul de unde porneste fiecare gand, fiecare intentie fizica a omului, acolo se afla centrul nervos atot conducator de corp al tau si de asemenea, creierul mai este si baza de date, un fel de groapa de gunoi pentru altii, dar acolo este centrul informatiilor cuprinse cu ajutorul ochiului si procesate pentru ca mai tarziu sistemul nervos sa produca o miscare a corpului care sa dauneze altei fiinte vi, implicit altei minti procesatoare de informatii.
       Asta e problema omului, multi dintre voi sunteti buimaciti de ceea ce am zis mai sus, tocmai de aceea in viata trebuie sa invatam prima data sa reusim greul, iar mai apoi sa apelam la lejeritate. Oamenii isi folosesc aptitudinile pentru a produce un disconfort emotional si fizic altcuiva, din aceasta cauza nimeni nu se apreciaza cu adevarat, nu exista relatii suspuse sau relatii de durata in ceea ce priveste convietuirea in norme corecte si suficiente, cel mai usor este sa faci rau, sa daunezi lumii din jurul tau, cu ajutorul ochilor vezi lucruri interpretabile, creierul proceseaza cu totul si cu totul o alta viziune fata de cea reala, iar ceea ce iese din gura omului este barfa sau renumita opinie libera, dreptul de care se bucura fiecare om de pe Pamant, cata minunatie...
       Daca pentru o zi ar fi intuneric si nimeni n-ar mai avea capacitate vizuala, poate ca in acea zi lumea nu va mai judeca dupa aparente, in primul rand pentru ca nu mai pot vedea si in al doilea rand pentru ca ei nu se mai pot vedea, nu-si mai pot face freza sau nu-si mai pot etala talentele, pentru o zi lumea ar fi plina de sunete si voci, dar fara fiinta, fara materie vizibila, ar fi un labirint al unor suflete ratacite in propriul orgoliu si miros.
       Indiferent ce religie esti, ce culoare ai sau cine esti, infernul tot te va manca, nu e o alegere, ne nastem cu acest destin...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu