joi, 22 iunie 2017

Urand

     
       Actual vorbind, societatea moderna tinde sa devina una construita nu pe devize ca: libertate, egalitate si fraternitate; mai curand societatea noastra devina un bazata pe ura, pe acel sentiment, atat de complex si concentrat. Humanoizii, aceste fiinte superioare, prin procesul lor complex de gandire evoluat fata de neolitic, totusi recurg la instincte primare si la actiuni primitive, adica judeca dupa aparene, astfel se contrariaza si aici apare ura, acel sentiment de dispret fata de semenii tai. Privind partea plina a paharului, ura fata de oameni nu e actiune atat de catastrofala, insa ura fata de pamantul si locul pe care tu il numesi casa, e ceva inuman.
       O fiinta ca omul, sa se nasca pe un pamant sacru, acel loc sa-i daruiasca un camin, iar mai apoi persoana in cauza sa fie dezgustata de locul in care jumatate din viata lui a avut loc, asta nu poate decat sa insemne o demoralizare completa a caracterului, un abandon notoriu al logicii si al regulilor normale de convietuire in societate.
       Toti oamenii suntem total diferiti, suntem in raport de omonimie unul fata de celalalt, avem un fundament existential si fizic identic, insa doar atat, intelesul vietii si celelalte probleme pe care le parcurgem zi de zi sunt unice pentru fiecare in parte, asta ne face diferiti, creierul, unitatea logica, acea baza de date a fiecarui sistem uman.
       Desi diferiti, ura ne aduce pe toti la un loc, ea ne uneste, un fapt grav si incontrolabil, ca fapt divers, aceasta pledoarie scurta se refera oamenii care dispretuiesc pana si ceva ce e a lor, eu consider ca acestia merita un oarecare tratament prin dezmostenirea acestora de toate drepturile legale si morale la a traii in norme bune in societate, acesta ar trebuii recompensat cu aceeasi atitudine pe care el o confera lumii din jur. Judecata nu trebuie sa o ofer eu sau altcineva, noi insine trebuie sa ne judecam pentru ceea ce facem, asa ca, trateaza-te preum tratezi la randul tau pe cei care iti ofera o sansa la comoara mult visata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu