joi, 13 iulie 2017

Cursivitatea increderii

       Durere, asta e ceea ce simte un om atunci cand vrea sa dispuna de posibilitatea de a desfasura o actiune, dar mediul inconjurator nu-i ofera sansa spre a-si indeplini scopul. Printre cele mai mari grozavii ale lumii, exista si acest soi de grozavie care face parte din campul semantic al dezamagirii, adica clipele si intamplarile care te pun la pamant si te forteaza spre esec.
       Dand curs acestui subiect, intram in tainele sufletesi ale ficarui om care trece printr-un esec, zi de zi, in momentele in care mediul iti provoaca o, asa numita, criza de incredere, ei bine, atunci trebuie sa ai cea mai mare incredere, nu conteaza ca nu esti apt fizic sau moral, ceea ce gandesti te fac mai tare si mai bun, nu depinde de ceilalti cum se desfasoara lucrurile, ci depinde de tine cum desfasori lucrurile, exista mereu un loc pentru fiecare, un se potriveste in adevarul sens al cuvantului.
       Nimic in viata nu trebuie sa te impiedice din drumul tau spre reusita, in decursul a 24 de ore, probabil, vei avea parte de nu mai mult de o singura atiune care cu adevarat sa te multumeasca, asadar nu lucrurile iti aduc multumire, ci capacitatea morala de a distinge lucrurile facute corect si cele facute spre un esec.
       Din proprie experianta pot sa spun ca indiferent de activitate, atunci cand ma aflam la captul increderii, exact atunci ceva, un factor exterior, ma propulsa spre a reusi indiferent de consecinte sau metode. Nu cauta niciodata sa fii cel mai bun, cel mai tare si cel mai mare, cauta ca din toate actiunile tale sa iti aduci un bonus de fericire, sa adaugi rezervelor tale un alt motiv pentru care sa fii fericit cu putinul pe care l-ai obtinut, poate si din putina experienta, nu conteaza ca nu ai ajuns presedinte, tine minte ca lucrurile pe care le simtim si pe care le facem simtite sunt mai intai procesate in creierul nostru, deci tot ceea ce constientizam ca se intampla, tine stric de noi.


„Omul să fie mulțumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogăția, ci liniștea colibei tale te face fericit.” - Ioan Slavici (Moara cu Noroc)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu